Selecteer een pagina

Afgelopen week zag ik voor het eerst een kerstboom in de etalage staan. Ik moest lachen en dacht: ‘Serieus? Nu al?’. Daarna realiseerde ik me dat de maand november al halverwege is en dat kerst inderdaad ‘nu al’ voor de deur staat. Ons systeem kan het niet helemaal goed aan elkaar koppelen, aangezien we vandaag nog met 30 graden, in de volle zon, op het strand gelegen hebben. Kerst voelt heel ver weg!

Maar het komt ook langzaam maar zeker dichterbij; over een maand vertrekken Ruurt en ik alweer uit Wollongong om nog voor de kerst in Nederland te zijn. Met flink wat kennis en ervaring rijker. Het jaar waar we zo lang naar uit gekeken hebben, 2016, loopt alweer ten einde… Dit is een gek idee en het roept vragen, energie, maar eerlijk gezegd ook een beetje spanning op. Wat nu? Wat ga je doen nu je een jaar lang je droom geleefd hebt?

Zoals hierboven beschreven zijn we ondertussen alweer 2 maanden in Wollongong. We hebben een flink aantal boeken uit het nieuwe testament behandeld (Filemon, Titus, Galaten, Efeze, 1 &2 Thessalonicenzen, 1&2 Korinten, Romeinen, Markus, Lucas, Handelingen en Filippenzen) en onze passie voor de bijbel is gegroeid. Het wordt ons steeds duidelijker dat één vers uit de bijbel niet op zichzelf staat. Het wordt steeds duidelijker dat God een plan had en heeft met deze wereld en dat de bijbel daarin een leidraad is. Het is een boek vol liefde, maar, zoals onze schoolleider zegt: ‘Ik wil pas de bijbel openen en bespreken met mensen wanneer zij iets van Gods liefde gevoeld of ervaren hebben. Anders kan het Boek worden gezien als een boek vol veroordeling en pijn.’. Ik kan me hierbij aansluiten en het is dan ook écht pijnlijk om te beseffen hoe mensen van een boek over vrijheid en liefde, een religie hebben gecreëerd wat bekend staat om zijn regels en uitsluiting van mensen.

Als ik één ding geleerd heb van deze afgelopen twee maanden Bijbelstudie is het voornamelijk dat Gods eerste persoonlijkheidskenmerk ‘liefde’ is. Hoe vaak ik ook geprobeerd heb verder te kijken dan dit eerste blikveld; elke keer duwt God me weer terug naar Zijn liefde. Wanneer ik dan vraag waarom ik me opnieuw verwonder over Zijn eindeloze, heilige liefde, antwoord Hij simpelweg: ‘Omdat Ik wil dat je het begrijpt.’ Niets meer dan dat; Hij wil dat wij Zijn liefde voelen, zien, ervaren, horen, misschien wel zelfs proeven?

Vanuit deze liefde zie ik dat de bijbel een boodschap beschrijft van ‘leven in vrijheid’ (Gal 5:1) en ‘leven zoals je gemaakt bent’. God heeft mij precies zo gemaakt, zoals ik ben, omdat Hij mij taken voor mij heeft in dit leven die alleen ik kan. Net zoals ik, heeft God ieder mens zo uniek gemaakt en iedereen heeft persoonlijke aandacht van God gehad. Handmade! ‘Ik heb jou gemaakt op deze manier, met een bedoeling. Niets is een ongelukje voor Mij!’.

Ik merk dat ik de afgelopen maanden in een zoektocht ben beland naar wie ik ben; wat ik leuk vind en wat ik nodig heb. Het is ontzettend leerzaam en goed en het resulteert in nog meer tevredenheid/ acceptatie met wie ik ben; hoe God mij gemaakt heeft. Elke keer opnieuw wanneer de realiteit binnendringt over hoe waardevol God mij vindt (en niet alleen mij; iedereen op deze wereld!) voel ik zoveel dankbaarheid.

Deze dankbaarheid is ook een les voor mij deze periode. God wil dankbaarheid leren voor wat Hij geeft en voor wat Hij doet. Wanneer Hij zegt dat ik niets meer hoeft te doen dan Hem alle eer geven, van Hem houden en van de mensen om mij heen, dan word ik dankbaar. Op deze manier geeft Hij mijn leven zin; maakt Hij mijn bestaan zinvol. En niet alleen het mijne; ook het jouwe!

Één van de dingen die erg passend zijn bij het proces van mezelf leren kennen (en daarmee erg veel voor mij betekend), is de tattoo die ik heb laten zetten, afgelopen week. Dit is iets wat ik al jaren wilde, maar om verschillende (goede) redenen, nog niet had gedaan. Een paar weken geleden had ik erg sterk het gevoel dat God zei: ‘Sinds je bezig bent met jezelf meer ontdekken en waarderen; wanneer ga je doen wat je zo leuk vindt?’. En een tattoo is één van deze dingen die ik leuk vind! Ruurt heeft voor mij een design gemaakt waarin ‘Loved’ & ‘Jesus’ met een kruis, zichtbaar zijn. Ik ben er super blij mee en het is een symbool voor zoveel mooie dingen in mijn leven.

Dus; mocht je de sfeer tot zover nog niet geproefd hebben: Ruurt en ik genieten allebei van onze tijd hier in Australië. We genieten van picknicks met iedereen, kampvuurtjes, filmpjes kijken, avondjes uit (dat is ergens een lekker ijsje met veel chocola eten), verjaardagfeestjes vieren, housewarming, helpen verhuizen, strandwandelingen, surfen, de positieve energie en dagjes naar Sydney of andere mooie plekjes.

Voor mij is het een 10 van de 10 en voor Ruurt een weloverwogen 8. Ruurt geniet ook van dit alles, maar krijgt vooral zin om naar huis te gaan en jullie allemaal weer te zien; zijn blikveld is meer naar de toekomst gericht denk ik.

Aankomend weekend gaan we voor 3 dagen naar de ‘Blue Mountains’. We hebben een lang weekend vrij en een leuke B&B gevonden in Katoomba; midden in de Blue Mountains. Op vrijdag gaan we met een paar klasgenoten een pittige wandeltocht doen van zo’n 6 uur, naar een mooi uitkijkpunt. Daarna hebben we nog 2 dagen lekker relaxen met z’n tweetjes.

Op 5 december gaan we Sinterklaas vieren met onze klas. We hebben lootjes getrokken en het principe van gedichten en surprises uitgelegd. Iedereen is super enthousiast en dit is één van de voorbeelden hoe wij ons geaccepteerd voelen in deze ‘gemeenschap’. Van harte wordt onze traditie aangenomen en meegedaan. We hebben speculaas in de supermarkt gevonden en pepernoten van huis meegenomen, dus dit wordt een goed feestje! 🙂

Kortom: Wij vermaken ons erg goed en krijgen tegelijkertijd zin om jullie weer te zien en op ons leven in NL te richten. Maar eerst: Nog even genieten van de laatste weken & tot snel!

Veel liefs!

Rianne, Esther, Julia en Naomi in een chocobar

Rianne, Esther, Julia en Naomi in een chocobar

Picnic met een groot deel van de YWAMers.

Picnic met een groot deel van de YWAMers.

De hond mee met de wandeling

De hond mee met de wandeling

De start van een wandeling.. Sublime point! Wat een uitzicht!

De start van een wandeling.. Sublime point! Wat een uitzicht!

Cole, Jody, Andrew en Ruurt gaan surfen

Cole, Jody, Andrew en Ruurt gaan surfen

Andrew is de golven aan het checken.

Andrew is de golven aan het checken.

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Rianne liet haar tatoo zetten. Binnenkort is het ontwerp te zien op de facebookpagina van OprechtCreatief

Onze SBS klas en staff tijdens het lovefeast

Onze SBS klas en staff tijdens het lovefeast

Eten met alle YWAMers uit de omgeving. Ruurt mocht koken.

Eten met alle YWAMers uit de omgeving. Ruurt mocht koken.

Rianne2

Het beroemde spuitgat van Kiama

Het beroemde spuitgat van Kiama

Rianne in Kiama, NSW, Australië

Rianne in Kiama, NSW, Australië