Selecteer een pagina

Hallo lieve allemaal,

Hier weer een berichtje vanuit Zuid- Afrika! De afgelopen weken zijn we in drie dagen vanuit de kust aan de West kant van Afrika, naar de kust aan de Oost kant van Afrika gereden. We zitten nu in Port Elisabeth; in een mooi huisje op 5 minuten lopen van het strand af.

We hebben nog één weekje Outreach voor de boeg in Jeffriesbay. We vertrekken morgenochtend die kant op en we hebben nog geen idee hoe het programma eruit ziet voor aankomende week. Een les die we duidelijk geleerd hebben, gedurende deze DTS periode is: ‘Go with the flow’. Ik kan me nog herinneren dat we in week 2 van de DTS lesperiode instructies kregen om ons voor te bereiden op straatevangelisatie. De instructies waren letterlijk dit: ‘Be prepaired’. Meer hoorden we niet; geen idee hoe lang we weg zouden blijven, wie we tegen zouden komen, wat de doelgroep zou zijn, wat we mee moesten nemen of konden verwachten. We schoten ervan in de stress en alle vragen die we stelden werden beantwoord met ‘Be prepaired’; of te wel: Wees overal op voorbereid.

Nu, bijna 6 maanden verder, stellen we nauwelijks vragen meer; zorgen we dat we voorbereid zijn en ieder op zijn eigen manier. Voor mij betekend dit: Flesje water in de tas, bijbel in de tas, positieve energie en de bereidheid met mensen te praten. Ondertussen hebben we ookal zo vaak voor publiek van oud tot jong gestaan, dat we zomaar wat uit de kast kunnen trekken. Leuk om die verandering te merken! Ik hoop dat ik voldoende geoefend heb om ook in Nederland met minder zenuwen voor groepen mensen te staan en te spreken! 🙂

De afgelopen week zijn we samengevoegd met de andere teams uit Zuid-Afrika en dat is erg tof. In plaats van met 8 personen, zijn we nu met z’n 23en en dat is weer erg gezellig. We genieten van alle verhalen van iedereen en de verandering in de groepsdynamiek.

We zijn afgelopen week erg druk geweest; we zijn praktisch bezig geweest door in een bejaardetehuis schoon te maken (poep en plas van de muren vegen en de kakkerlakken uit de keukenkastjes te jagen), we hebben meerdere keren geholpen bij een gaarkeuken, we hebben tot twee keer toe kinder- en jeugdprogramma’s geraaid, huis aan huis bezoeken gedaan en straat evangelisatie op een universiteitscampus. Daarnaast heb ik, Rianne, een middagje de kinderen van Wilfred en Christine home-scholing gegeven, zodat zij samen op outreach konden gaan. Het is echt gezellig en genieten om weer met hun te zijn! 🙂

Verder zijn Ruurt en ik alle vrije momenten erg druk met de plannen voor na deze DTS. We denken van God een richting gekregen te hebben voor de toekomst, maar vinden dit nog erg spannend. Soms zien we namelijk door de bomen het bos even niet meer en zijn we bang Zijn stem verkeerd te verstaan. Willen jullie mee bidden voor veel bevestiging van Zijn kant en veel vertrouwen van onze kant?

We zullen jullie binnekort meer op de hoogte stellen van onze plannen!

Zoals het er nu naar uit ziet, zijn we eerst nog één week in Jeffries bay, daarna nog één week in Worchester voor het afronden van de DTS. Ons slagingsfeestje zal de 16e juni zijn en daarna gaan Ruurt en ik nog 5 weken zelf op vakantie. We zien er erg naar uit om nog met z’n tweeën te kunnen reizen en genieten!

Tegelijkertijd merk ik, Rianne, ook dat ik jullie, familie, vrienden, ontzettend mis. Soms wil ik gewoon weer even thuis zijn en gezellige afspraakjes maken en bijkletsen. We zien er ook ontzettend naar uit om onze avonturen met jullie te delen en kunnen soms niet wachten weer bij jullie te zijn!

Geniet ook maar even van de foto’s die hierbij zitten!

Veel liefs van ons!