Selecteer een pagina

Hallo lieve allemaal,

Bedoeling was de giraf voeren. uitvoering is dat de giraf je wel weet te vinden en jij een lastig obstakel bent tussen hem en zijn voedsel

Bedoeling was de giraf voeren. uitvoering is dat de giraf je wel weet te vinden en jij een lastig obstakel bent tussen hem en zijn voedsel

Het heeft even geduurd, maar hier dan weer een berichtje van ons; waarschijnlijk de laatste vanaf dit continent Afrika. De laatste twee weken zijn aangebroken en de 26e juli zetten wij weer voet op Nederlandse bodem!
We hebben er zin in; voornamelijk om iedereen weer te zien, te spreken en te knuffelen! Daarnaast hebben we ook zin in de ‘luxe’ van ons eigen appartementje, met goede douche, eigen toilet en goed bed! We hebben er wel wat avonturen opzitten, qua bedden, douches en toiletten… Iedereen is gezegend in Nederland; geloof ons maar! 🙂

Nelson Mandela was inderdaad een groot man

Nelson Mandela was inderdaad een groot man

Op dit moment zitten Ruurt en ik in Kisumu, een stad in het westen van Kenia. Sinds zondag 19 juni zijn we weg uit Worcester. We hebben nog een aantal dagen met Ruurts oud collega, Remco, doorgebracht in Johannesburg en dat was geweldig. Naast een dag niets anders doen dan filmpjes kijken, zijn we ook de toerist uit gaan hangen. We hebben welpjes en een giraffe geaaid, leeuwen en ander wild van dichtbij bekeken, het voortrekkersmonument gezien en heel Johannesburg doorgereden. Het was echt een toffe tijd!

De 24e juni zijn we (via Ethiopie, waar we tot onze verbazing één nachtje op kosten van de vliegmaatschappij in een hotel mochten slapen!) naar Mombasa gevlogen. Ruurt heeft via internet goed vooronderzoek gedaan en dankzij deze energie, hadden we een heeeel mooi plekje in Diani Beach. De naam van deze plaats doet het al vermoeden: Het is echt tropisch!
We zijn bijna 2 weken verbleven in een cottage vlak bij het strand; 100 meter lopen. En dan niet zomaar een strand: Wit zand, blauwe zee, palmbomen… En verkopers; per uur werden we minstens vier keer aangesproken door ‘kapiteinen van een boot met glazen bodem’ met de vraag of we voor een ‘special price’ dolfijnen wilden bekijken. Jammer genoeg zijn deze mooie stranden enorme toeristen trekkers en nu het (nog) niet toeristenseizoen was, werd er duidelijk om ons blanken gevochten. Wij hebben het geld in hun ogen en soms waren ze werkelijk chagrijnig dat we ‘No thanks’ zeiden… Blijkbaar zijn er meer dan genoeg blanke mensen die bakken met geld deze kant op brengen en niet erg vinden de hoofdprijs te betalen.

Rianne aait 6 maanden oude leeuwenwelpen

Rianne aait 6 maanden oude leeuwenwelpen

De aanwezigheid van de vele verkopers was één van de redenen dat we niet erg vaak naar het mooie strand zijn gegaan. Echt ontspannen lukte daar niet zo goed. Des te beter lukte het bij onze cottage; we hebben opnieuw filmpjes gekeken, spelletjes gedaan, boeken gelezen, sudoku puzzels gedaan, klokje rond geslapen en bovenal: Uitgerust!

We zijn er sinds het afronden van de DTS achter dat onze outreach niet helemaal volgens het boekje is verlopen. We hebben daarom veel te verwerken gehad, waar we ook echt de tijd voor nodig hadden en soms nog hebben. Het helpt dat we nu even samen kunnen zijn, na kunnen praten, kunnen bidden en met name Ruurt, van zich af schrijven. Ruurt is dan ook erg druk geweest met een brief aan onze leiding, waarin hij onze ervaringen deelt. Het opsturen hiervan is goed voor de verwerking van beide.

Ruurt aait nu 6 maanden oude leewenwelpen

Ruurt aait nu 6 maanden oude leewenwelpen

Tussen al het typen en puzzelen door hebben we ook het weeshuis ‘Kebene’ bezocht. Een samenwerking vanuit Kenia, België en Nederland. We hebben hier een middag en avond mee gedraaid; kinderen uit school gehaald, volleybal gespeeld, kleding opgevouwen, meegegeten en de avondsluiting mee gedaan. Het was tof om te zien dat deze kinderen worden opgevangen en we waren beiden toch wel aangenaam verrast over de georganiseerde manier van doen. Leuk om mee te maken!

Lion park safari, supermooi

Lion park safari, supermooi

Vanuit Diani Beach zijn we naar Mombasa gegaan. Wat een heftige verandering zeg! Vanuit een rustige cottage naar een énorm drukke, vuile, onrustige stad… Het was echt even wennen… Afgelopen zondag zijn we per bus vanuit daar naar Nairobi vertrokken en dinsdag vanuit Nairobi naar hier; Kisumu. Het is een relatieve rustige stad, na wat we in Mombasa en Nairobi gezien hebben. We zijn van plan om fietsen te huren, zodat we op een goedkope manier, de omgeving kunnen bekijken. En kunnen oefenen, na een half jaar niet gefietst te hebben!

oei, oei.. Hij komt onze kant op.

oei, oei.. Hij komt onze kant op.

Een jongen waarmee we bevriend zijn geraakt tijdens onze DTS vroeg me vandaag hoe het in Kenia bevalt en of ik me al verveelde. Dit was namelijk iets wat ik heel graag wilde; ik kan me niet meer herinneren wanneer ik me voor het laatst verveeld heb. En ik kan zeggen: Het lukt bíjna! Dat Ruurt en ik al vier dagen redelijk aan het hotel gekluisterd zijn omdat we last hebben van diaree, wil ook wel helpen… 🙁

 

Joburg1

Aaah, wat schattig..

Aankomende zondag (17-07) gaan we met een busje weer terug naar Nairobi (laten we hopen dat onze darmen dan weer normaal functioneren!) en dan vliegen we woensdag naar Rwanda. Daar gaan we eindelijk ons sponsorkindje van Compassion bezoeken; Rukundo. We hebben echt veel zin om hem en zijn familie in het echt te ontmoeten.
Zaterdag (23-07) verlaten we Rwanda alweer voor Dubai, waar we t/m dinsdagochtend nog even wat dingen van onze bucketlist gaan strepen.

En dan, dinsdag de 26e om 13.40 uur land ons vliegtuig op Schiphol. Zoals al eerder gezegd; we zien er naar uit jullie te zien!

We gaan jullie vast allemaal persoonlijk spreken, maar bij deze hebben we ook een datum die je in je agenda mag zetten:
Donderdag 19 augustus om 19.30 uur (start 20.00 uur) is er een ‘meet en greet’ georganiseerd door Jeroen. (Dankjewel Jeroen! :D) Op deze avond gaan Ruurt en ik onze ervaringen met jullie delen aan de hand van filmpjes, foto’s, hapjes en drankjes en jullie mogen ons het hemd van het lijf vragen.
Wees welkom! We zouden het tof vinden jullie allemaal daar te zien!

Joburg

Beide diep onder de indruk van de leeuwenwelpen.

Ook zullen we jullie op die avond zo volledig mogelijk inlichten over onze vervolg stap: SBS in Australië. Er zijn hier en daar wat plannen gewijzigd: We hebben ons aangemeld voor de eerste drie maanden, van midden september t/m midden december!
Zoals we in de vorige blog aangaven, we wisten nog niet zeker of het de bedoeling was dat we ons huis zouden verkopen en in de afgelopen weken is duidelijk geworden dat dit níet de bedoeling is. We hebben geinformeerd en als we ons appartement zouden verkopen, zouden we een flink aantal euros schuld over houden. Nu geloven we dat dit geen probleem moet zijn voor God, maar daarnaast geloven we ook een bijbeltekst te hebben ontvangen, die aangeeft dat we de SBS niet in één jaar moeten doen. We mogen beginnen met dit eerste deel, zodat we niet te lang meer uit Nederland weg zijn. Fijn!
Het heeft even wat onrust gekost, maar ondertussen hebben we allebei rust met dit idee. We vinden het tof dat we naar Australië mogen én een begin mogen maken met de bijbelstudie. Maar we zijn ook blij en dankbaar dat we niet zo lang meer uit Nederland weg zijn. Hoeveel we ook genieten van het samen zijn, we missen jullie ook echt wel! 🙂

Veel liefs vanuit hier en: TOT SNEL!!

Wasini eiland in Kenia.. De plek waar toeristen veel betalen voor weinig. Wel erg mooi.

Wasini eiland in Kenia.. De plek waar toeristen veel betalen voor weinig. Wel erg mooi.

Hoogwater in Dianibeach.

Hoogwater in Dianibeach.

De veel voor weinig Wasini tour

De veel voor weinig Wasini tour

De beroemde slachttanden in Mombasa

De beroemde slachttanden in Mombasa

Plaatjje toch? Hagelwitte stranden, kokospalmen en spelende kids.

Plaatjje toch? Hagelwitte stranden, kokospalmen en spelende kids.