Selecteer een pagina

Daar zitten we dan.. De periode in Namibië zit er bijna op en morgen vertrekken we naar Zuid-Afrika voor de laatste 2 weken van de outreach. We hebben afgelopen week de tijd gehad om even terug te kijken naar de periode in Namibië. We komen nu net uit de woestijn. Uit het plaatsje Rooibank waar we te gast waren bij een kleuterschool.

Over de outreach: Was het altijd leuk? Nee, soms niet echt. Als je openstaat om te leren dan moet je vaak uit je comfortzone stappen. Leuk was het dus niet altijd. Was het goed? Jazeker. Het was goed en bijzonder om op deze manier God handen en voeten te zijn, om zijn liefde te delen met de mensen in Namibië, en om veel tijd met God door te brengen. We kijken beiden terug naar een mooie en leerzame periode waarin we eindelijk ook eens tijd hadden om samen te zijn. Elke dag. En dat was op zijn beurt ook fijn en leerzaam.

Een paar hoogtepunten tijdens deze outreach zijn niet te noemen tot nu toe. Elke plek waar we waren had wel iets speciaals. Maar ik ga mijn best doen. Zo mochten we een week doorbrengen bij de San mensen in de plaatsen Donkerbos en Sonneblom. De San cultuur is een van de oudste culturen binnen afrika. Het is een groep mensen die door veel anderen vergeten en onderdrukt is, maar we hebben gezien dat die mensen juist heel dicht bij God leven. Dat God hun niet vergeten heeft.Deze mensen hebben we ook mogen dopen. Dat was voor ons zeer bemoedigend en inspirerend.
We mochten mee maken dat God ons gebruikte om tegen mensen te spreken in Omatjete met de Herero mensen. Letterlijk door ons heen praten, we zeiden dingen tegen die mensen die we niet hadden kunnen weten. De vraag die we daarna van die mensen kregen was de of we geen ‘Sangomas’ zijn.. Dit zijn traditionele heksendokters… We konden daarna uitleggen dat we gewoon mensen zijn, maar dat we de heilige geest hebben om door ons heen te spreken. Dit was voor ons beiden en bijzondere ervaring.
In Noord Namibië in het plaatsje Mahahe, mochten we ervaren dat God de mensen aanraakte. Dat de mensen vervult mochten raken met de Heilige Geest en dat we mochten ervaren dat God ons daarvoor wou gebruiken.
We hebben gezien hoe God zorgt voor sommige projecten in Namibië. Zo was er in Roobank, in het midden van de Namib woestijn een kleuterschool/boerderij /kerk/community development centre, waar dingen bijna letterlijk komen aanwaaien. Particulieren, commerciele partijen, vrijwilligers, kerken, projecten en wat al niet meer gebruikt God om die plek te zegenen.

Nu nog een paar weken in Zuid-Afrika, we hebben nu al bijna 8000km gereden en we we hebben er nog een dikke 3000 voor de boeg. We hopen de aankomende tijd op wat mkeer electriciteit en internet om jullie wat meer op de hoogte te houden..
Veel liefs vanuit Namibië,

Ruurt en Rianne

Comms (9 of 9)

Dansen met de kids in Drimiopsis

Comms (3 of 9)

Het dak eraf in Rundu

Comms (7 of 9)

Mensen dopen in Donkerbos