Selecteer een pagina

Bij de Kerk van de Nazarener in Amersfoort hebben we meegedaan met het projectenfestijn. Ons project was om de Askhali mensen te stimuleren om naar school te gaan door schoenen en rugzakjes te geven aan degene die dat nodig hebben.
Bij het indienen van het project zijn we ervan uitgegaan dat we konden voorzien in 50 rugzakjes en 50 paar schoenen. Van de beschikbare €2500,- konden we alleen geen 50 sets kopen maar zelfs 100! En dan bleef er nog €500,- over. We begrepen dat er een nood is in de wijk om medicijnen te kopen ivm de mazelenuitbraak. Blijkbaar wist God al waar het geld voor bedoeld was.

Joelle:
Gister gingen we de tasjes van ons project uitdelen in de buurt. We gingen de tasjes in twee groepen uitdelen van persoon tot persoon. Met mijn groepje kwamen we eerst bij een meidje en haar gehandicapte broertje binnen. Ze leefden in een arm huis en het zag er toch wel armoedig uit. Anja heeft haar nagels nog gelakt en toen gingen we verder. Het tweede huis waar we kwamen werden we ook binnen gevraagd. We mochten op de bank zitten en de man stond echt open voor een gesprek. Het was wel lastig met de taal, want omdat die mensen geen engels spraken moest alle cominicatie via een tolk. Maar de man was erg aardig, dankbaar en gastvrij en uitiendelijk heeft Hunter (zendeling waar we deze week mee optrekken) zelfs nog voor hen gebeden. We zijn ook nog bij een gezin geweest van een vrouw die veel kinderen had. De vrouw vertelde ons heel trots dat haar 16 jarige dochter pas getrouwd was, waar de dochter zelf iets minder gelukkig bij keek. De meisjes hier worden uitgehuwelijkt en in hun ‘nieuwe’ gezin moeten ze het huishouden doen. Dat was wel bizar om te zien. We zijn nog bij meer mensen geweest en buiten de huizen waarren ook nog allemaal mensen. Die mensen begonnen je allemaal aan te tikken en je in het abalnees om rugzakken te vragen. Dat was wel bizar, dat die mensen edht op een soort overlevingsstand gingen.

Na het uitdelen van de rugzakken gingen we thuis ff chilllen en bijkomen. En savonds gingen we in twee groepen twee homegroups joinen. In onze homegroup gingen we iets traditioneel Kosovaars eten. We aten een soort bonensoep met salade en brood. Het was erg lekker! Daarna gingen we bijbelstudie doen. We keken eerst een filmpje en daarna ging Imier een verhaal vertellen. Het was wel grappig om het verschil te zien, het was veel minder interactief. Waar wij gewend zijn om naar een gesprek of discussie toe te werken leek hket hier meer op een preek. De andere volwassenen hadden we minder contact meer en hadden meer afstand ofzo. Maar de kinderen waren heel schattig en daar hebben we nog uno mee gespeelt en dat was heel gezellig!

Al met al was gister een indrukwekkende, vermoeiende maar ook gave dag!Dag 4-4Dag 4-3Dag 4-5Dag 4-2Dag 4Dag 4-6Dag 4-7Dag 4-8Dag 4-10Dag 4-9