Selecteer een pagina

Op het programma stond dat we kids club gingen doen bij de Ashkali mensen. (Klik hier voor de wikipedia) Deze etnische minderheid wordt gezien als een soort tweederangs groep en dat is te zien in hun armoede.
Toen we aankwamen in de wijk, bracht de geur van houtvuurtjes, verbrand afval en slecht gewassen mensen mij weer terug naar Afrika. Armoede lijkt en ruikt blijkbaar hetzelfde, waar ter wereld je ook bent.

Onder leiding van het Amerikaanse zendelingen echtpaar Kelsey en Hunter, gingen we spelen met de kinderen. De ballonnen, bellenblazen en aandacht werden dankbaar in ontvangst genomen. Wij als leiding hadden de tieners uitgedaagt om na te denken voor een programmatje, een liedje met gebaren, een bijbelverhaal en een spelletje.
Het maakte bij iedereen indruk om te zien hoe gretig de kinderen verlangde naar de aandacht en die dan maar ook graag in ontvangst namen. Het maakt nog meer indruk toen we weer wegreden en een aantal dure huizen en autos zagen, het contrast was, en is, groot.

Lunchen deden we in een bakkerij, waar we bijna alle broodjes kochten die ze hadden liggen. En helaas kregen we na de lunch de mededeling dat we voor de rest van de week niet meer met de kinderen gaan spelen. Dit vanwege een ernstige uitbraak van mazelen die er al voor gezorgd heeft dat meer dan 40 kinderen in het ziekenhuis zijn opgenenomen. In overleg met de buurtvader hebben pastor Imir, Kelsey en Hunter besloten om te stoppen met de kids club om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen.

De middag hadden we dus vrij. Iets wat niet heel erg was. Het gaf ons de tijd om een beetje bij te komen van alle indrukken en wat tijd met de groep door te brengen.

De rest van de week gaan ons focussen op het project waar we via het NMI projectenfestijn in de kerk €2500,- voor hebben opgehaald.  We gaan 50 gevulde rugzakjes rondbrengen en daarbij een voucher voor goede scchoenen. We gaan deur tot deur in de gemeenschap en hopen daarmee te stimuleren dat ze door deze wat betere middelen eerder naar school zullen gaan.  Ook gaan we nog voetballen met de mannen uit de gemeenschap. Het wordt nog lekker druk dus!

WhatsApp Image 2017-10-16 at 15.30.05WhatsApp Image 2017-10-16 at 11.28.38WhatsApp Image 2017-10-16 at 15.28.22WhatsApp Image 2017-10-16 at 15.30.07WhatsApp Image 2017-10-16 at 15.31.04