Selecteer een pagina

Elke dag beginnen we met stille tijd. Anja heeft per dag een tekst uitgekozen en daarbij een meditatie bedacht.
Met de stille tijd lazen we Micha 6:1-8. Vooral vers 8 is bekend:

8Maar de Heer heeft jullie al verteld wat hij van jullie verlangt. Hij heeft al bekendgemaakt wat goed is. Hij vraagt alleen dit: Wees eerlijk, ​rechtvaardig​ en trouw. En denk niet alleen aan jezelf, maar leef dicht bij God.

Om 11u werden we verwacht in de kerk. Van te voren werd al gezegd dat het wat later kon worden, uiteindelijk begonnen we we om 11:30.

In de kerkdienst waren zo’n 15-20 man. Een klein kerkje dus. Tijdens de dienst werd de kleine Ayla opgedragen en werd als zegenlied opw 746 gezongen door Annelotte, Nadine en Anja. Daarna ging Bart nog even voor op het podium uitleggen wat wij hier komen doen en gaf daarbij namens de Kerk van de Nazarener in Amersfoort een geschenk aan de KVDN in Pristina.

Na de kerk gingen we volleyballen in het park. Dit doen ze elke week en is bedoeld als een soort evangelisatie. En dat werkt hier ook.  Als je een net spant en met een bal begint dan sluiten vanzelf onbekenden aan om mee te spelen. Na een tijdje spelen werd iedereen uitgenodigd om een snackje mee te eten en dat was ook voor Nadine het moment om heel stoer haar getuigenis te delen.  Daarna werd door de pastor nog eens het evangelie uitgelegd. Althans, dat was ons vermoeden aangezien ons albanees bij de meesten nog niet verder komt dan links of rechts. Toen de pastor klaar was werden er ook bijbeltjes uitgedeeld aan de nieuwe gasten die dat gretig in ontvangst namen.
Wij dachten toen klaar te zijn, het was al wat kouder en wat donkerder, maar voor de Kosovaren nog niet een reden om te stoppen. Er werd gespeeld totdat de bal niet meer te onderscheiden was.

S’avonds uit eten en daarna in het appartement de dag afsluiten met de dagevaluatie. Iedereen was vooral blij dat het maken van contacten zo snel en goed ging. Er was één jongen waar de groep goed mee kon. Joni, hij is samen met veel Kosovaren als vluchteling in Nederland geweest en kon makkelijk connectie vinden met de groep dankzij de weinige Nederlandse woordjes die hij nog kende.